Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Tentoonstellingen

Nieuwe Vondst van de Maand: Vindt u dit archeologie?

De nieuwe Vondst van de Maand-vitrine gaat over de archeologie van gisteren. Centrale vraag aan de bezoeker is: Is dit archeologie volgens u?

Archeologen bewaren graag spullen. Jammer genoeg lukt het vaker niet dan wel om alles op te slaan, simpelweg omdat er te weinig geld en plaats is om alles te bewaren. Er moeten dus keuzes worden gemaakt. En dat is nog niet zo simpel als het lijkt.

In de nieuwe Vondst van de Maand-vitrine liggen voorwerpen die te dateren zijn tussen 1900 en 2000, afkomstig uit de Vecht; objecten die we allemaal nog herkennen of zelfs nog gebruiken.

colafles

In de wet staat dat voorwerpen ouder dan vijftig jaar binnen ‘de archeologie’ vallen. Het aanhouden van deze regel lost al enkele belangrijke problemen op, maar nog lang niet alles…. Er zouden voorwerpen weggegooid kunnen worden, die later interessant kunnen zijn. En wanneer is een voorwerp nu echt vijftig jaar oud? Moet we tellen vanaf het productiejaar of vanaf het laatste gebruiksjaar?

Over het algemeen voldoen de vondsten in de Vondst van de Maand-Vitrine aan de ‘vijftig-jaar-en-ouder’ regel. De vraag aan de bezoeker is: Is dit archeologie volgens u?

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet