Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Tentoonstellingen

Ontdek de Archeologie van Noord-Holland

De eerste tijdelijke tentoonstelling in Huis van Hilde is een rondgang langs acht belangrijke archeologische regio’s in Noord-Holland. In de regio’s zijn archeologische fietsroutes uitgestippeld en telkens is er een vindplaats uitgelicht, waarvan enkele vondsten in een vitrine worden getoond. Er is een grote variatie aan voorwerpen uit zeer uiteenlopende historische en prehistorische tijdvakken. De oudste vondsten komen uit de Nieuwe Steentijd. Verspreid over een groot gebied woonden er toen al mensen in Noord-Holland.

Over de vindplaatsen en voorwerpen wordt op het videoscherm uitleg gegeven door een (amateur) archeoloog uit de regio. Zij vertellen voor de camera wat ze bij hun onderzoek aantroffen en natuurlijk ook waarom dit allemaal zo bijzonder is. Op deze manier geven de acht presentaties een beeld van de bodemvondsten in Noord-Holland. De presentaties laten ook zien hoe archeologie leeft in de regio’s. Alle mensen die voor de camera hun verhaal vertellen getuigen hiervan.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet