Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Tentoonstellingen

De komende weken ontvangt Hilde een tijdgenoot die ieder kent: Hilde ontvangt Sinterklaas! Tijdgenoten en voor even huisgenoten! We lichten een tipje van de sluier op omtrent de herkomst en ontwikkeling van Sint Nicolaas tot Sinterklaas in de tentoonstelling.

Hilde leefde in de vierde eeuw, dezelfde als die van Sint-Nicolaas, maar ver van elkaar. Zij kwam oorspronkelijk uit wat nu Oost-Duitsland heet en hij uit Myra. Die stad heet nu Demre en ligt in Zuidwest-Turkije. Het grote verschil is echter dat Hilde reeds lang is overleden, terwijl Sint nog steeds leeft. Gelukkig is van Hilde een duidelijk beeld bewaard en wie haar reconstructie op ware grootte ziet, zou bijna zweren dat ze nog leeft.

Sinterklaas bij Hilde

Dit jaar heeft Sint-Nicolaas tijdelijk onderdak in Hildes huis met een expositie van honderden ansichtkaarten, schoolplaten en voorwerpen die allemaal iets met zijn feest te maken hebben. Daaruit blijkt dat de goedheiligman niet alleen bij ons maar ook elders in Europa welkom wordt geheten. Zo komt uit Denemarken een beeld van Sint van bijna twee meter hoog, geheel gebouwd van LEGO steentjes. Wie het aantal raadt, maakt kans op een leuke prijs. De expositie is geopend van 18 november en duurt tot 6 januari. De toegang is gratis.

De tentoonstelling is samengesteld uit de collectie van Peter van Trigt en Wim Theunissen

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet