Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Tentoonstellingen

De nieuwe Vondst van de Maand in Huis van Hilde presenteert het Werra keramiek uit Enkhuizen. Tijdens een archeologisch onderzoek in Enkhuizen in 1979 werd een bijzondere ontdekking gedaan; er werd een kuil aangetroffen vol interessant aardewerk. De kuil was gevuld met 8m3  aan misbaksels en halffabricaten. Het bleek een afvalkuil te zijn van de 17e eeuwse pottenbakkerij van Dierck Claesz Spiegel. Spiegel  kreeg in 1602 patent van de Staten-Generaal en mocht als enige dit aardewerk op deze manier vervaardigen.

Bekijk hier alle vondsten die zijn opgedaan in de opgraving van ’79.

4409

Bijzonder aan dit aardewerk zijn de voorstellingen die vol met symboliek zitten. Daarnaast zijn de aardewerken nauwelijks te onderscheiden van Duitse Werra keramiek.

Werra keramiek is genoemd naar enkele meer recente ontdekte productieplaatsen in Hann, Münden en Witzenhausen. Dit zijn plaatsen waarlangs de Werra stroomt.

De Vondst van de Maand is zonder entreebewijs te zien. Huis van Hilde is van dinsdag t/m vrijdag van 09:00- 17:00 open en in het weekend van 11:00- 17:00.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet