Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Klas of groep

Kom met je klas naar Huis van Hilde voor een leerzame en spannende ochtend of middag. Schoolbezoek en de bijbehorende lespakketten sluiten aan op de kerndoelen en de Canon van Nederland.

Je klas wordt ontvangen door onze gastvrouw of –heer. Je staat oog in oog met mensen uit het verleden, je gaat met archeologische vondsten aan de slag in het ArcheoLab of je speelt de archeologie-game. Als archeoloog leer je dan graven, zoeken, sorteren en registreren, en vooral je creativiteit en fantasie gebruiken.

Programma’s

Bekijk hier ons educatieaanbod voor 2018-2019: Educatieaanbod Huis van Hilde 2018-2019

Er zijn programma’s beschikbaar voor:

  • Basisschool groep 3; klik hier
  • Basisschool groep 4; klik hier
  • Basisschool groep 5 en 6; klik hier
  • Basisschool groep 7 en 8: klik hier
  • Voortgezet onderwijs, onderbouw; klik hier

Je kunt je klas ook voorbereiden op het bezoek met een van de lespakketten. Elk pakket bevat voorbereidende les, een verwerkingsles en aanwijzingen voor de leerkracht. Je vindt link naar de lespakketten bij de programma’s.

Kosten en reserveren

Plan je bezoek in een van de tijdsblokken

  • tijdsblokken: 9 – 11 uur, 11 – 13 uur, 13 – 15 uur (let op: één klas per tijdsblok)
  • kosten € 75,- per klas (max. 35 leerlingen en 3 begeleiders; extra begeleiders tegen entreeprijs)
  • reserveren is noodzakelijk, bij voorkeur 3 weken voor de gewenste datum van bezoek [klik hier voor reservering]

Verblijf en vervoer

Je bezoek duurt maximaal anderhalf uur; het educatieve programma duurt ongeveer een uur.  Het archeologiecentrum is per fiets, trein en auto of bus te bereiken.

Arrangementen

Wil je het bezoek laten aansluiten op een schoolvak of een archeoloog in de klas ontvangen? Of een schoolreisje naar Huis van Hilde, met een wandeling door het Noord-Hollands Duinreservaat en een educatief programma in Bezoekerscentrum De Hoep? Boek dan een arrangement. In overleg kan veel, maar let op: daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Neem voor educatieve arrangementen contact op met Huis van Hilde; groepsbezoek@huisvanhilde.nl

Kinderpagina

Op deze pagina vind je leuke dingen om te doen met je klas of thuis.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet