Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde

Huis van Hilde is het archeologisch depot van de Provincie Noord-Holland. Dat depot ligt veilig onder de grond en omvat verschillende klimatologisch aangepaste ruimtes.

De collectie

De provincie beheert hier zo’n 12.000 dozen met bodemvondsten, afkomstig van archeologisch onderzoek uit de provincie. De collectie varieert van potscherven, metaalvondsten en hout tot menselijke skeletten. Ook alle opgravingsgegevens worden bewaard, waaronder meer dan 15.000 tekeningen. De provincie vindt het belangrijk dat deze vondsten ook gezien kunnen worden en heeft daarom Huis van Hilde laten bouwen. Huis van Hilde toont het belang van archeologie en goed onderzoek. Het deel van Huis van Hilde dat het depot huisvest is niet toegankelijk voor recreatief bezoek.

Neem een kijkje in ons depot!

 

Voor meer informatie over de collectie, klik hier.

De depotfunctie

Het depot is geopend van maandag t/m donderdag 9.00.-17.00 uur. Om je tijdens je bezoek goed van dienst te kunnen zijn, is het noodzakelijk dat je een afspraak maakt. Dit kan per mail met Martin Veen: veenmc@noord-holland.nl of telefonisch: 023-5144514.

Op de website van de provincie vindt je meer informatie over het depot, hoe je een vondst meldt, een bruikleen aanvraagt en vondsten aan kunt leveren.

Ga naar de website van Provinciaal depot.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet