Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Wandel & Fietsroutes

Er zijn twee Oer-IJ fietsroutes vanuit Castricum, te raadplegen via een app. De routes starten in Huis van Hilde. Wanneer in het landschap iets bijzonders te zien is, geeft het schermpje extra informatie in de vorm van tekst, geluid, foto of video. Met de fietsroute kun je op eigen gelegenheid actief op zoek naar de geheimen van het Oer-IJ gebied.

Er is een begeleidend boekje met een algemeen verhaal over het Oer-IJ. Daarin staat de eenmalig te gebruiken code voor het downloaden van de routes, die te vinden zijn in de app van AbelLife.

De Stichting Oer-IJ is een initiatief van bewoners uit de regio die meer aandacht vragen voor de kwaliteit en kwetsbaarheid van het groene gebied in de driehoek Alkmaar, Velsen, Zandstad. Daar stroomde tot aan het begin van de jaartelling het Oer-IJ, een noordelijke zijtak van de Rijn. Van dat typische getijdenlandschap is nog veel terug te zien.

Informatie

  • Boekje met app-code 3,95 euro, verkrijgbaar in Huis van Hilde en andere locaties
  • Kosten digitale route zonder boekje: 2,29 euro
  • Meer info op www.oerij.eu, of www.abellife.nl

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet