Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Doe mee met de winactie.

Op 4 oktober onthult Huis van Hilde het gezicht van een in 1799 gesneuvelde Russische soldaat. Zijn herkomst is op grond van DNA-onderzoek achterhaald en zijn gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd. De Rus maakt deel uit van de nieuwe tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Brits-Russische invasie in 1799. Bij bloedige veldslagen, onder andere bij Castricum, lieten tienduizenden soldaten het leven. Nog altijd komen er menselijke resten en bezittingen uit het Noord-Hollandse duinzand te voorschijn. Zo ook een skelet dat in 2017 bij Bergen is opgegraven en nu voor het eerst te zien is, naast andere archeologische vondsten.

WIN!!

Huis van Hilde is ontzettend blij dat de Rus met zijn nieuwe gezicht aan de collectie wordt toegevoegd. Hij zal na de tentoonstelling in de vaste tentoonstelling worden neergezet, naast onder andere ´Cees´ de Steentijdman en Hilde. De Rus heeft helaas nog geen naam en daarom dagen wij jullie uit: bedenk een bijzondere en passende naam voor de Russische soldaat.

Weet jij de perfecte naam voor de ´Rus´? Kom dan langs bij Huis van Hilde en lever van 5 t/m 28 oktober jouw inzending in. Uit alle inzendingen kiezen we de meest originele naam uit!

Wat kun je winnen?

  • Een VIP-arrangement in Huis van Hilde voor 4 personen
  • én een jaarabonnement op Archeologie Magazine

Houd de Facebook van Huis van Hilde in de gaten voor updates!

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet