Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Archeologen hebben naast het Liobaklooster in Egmond-Binnen vondsten uit de 14e en 15e eeuw opgegraven. De vondsten werden aangetroffen tijdens het graven van een proefsleuf.  Tot grote verbazing troffen de archeologen in de proefsleuf de restanten van twee boerderijen aan. Verder werden nog scherven, munten van onder andere Floris IV en een mantelspeld gevonden.

De opgraving in Egmond-Binnen heeft meer informatie opgeleverd over de geschiedenis van het platteland. Veel was er nog niet van bekend, maar dankzij de vondsten wordt er steeds meer bekend over het leven op het platteland tijdens de 14e en 15e eeuw. Het uiteindelijke rapport zal meer licht doen schijnen op de geschiedenis van Egmond-Binnen.

Het pauselijke zegel op de foto stamt uit de 14e eeuw. Deze werd eerder opgegraven bij de abdij in Egmond-Binnen en maakt deel uit van de collectie van de provincie Noord-Holland.

Voor meer informatie over de zegel, klik hier.

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet