Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

In de nieuwe aanwinstenvitrine van Huis van Hilde kun je mysterieuze prehistorische vondsten bekijken. De doorboorde schijven en conische objecten van aardewerk zijn tijdens opgravingen bij de N23-Westfrisiaweg ontdekt en stellen archeologen voor een raadsel. Wie denkt te weten waar ze voor zijn gebruikt, kan meedoen met een prijsvraag.

De schijven zijn opgegraven langs het tracé van de N23- Westfrisiaweg, een nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen die in opdracht van de provincie Noord-Holland wordt gerealiseerd. Bij Hoogkarspel troffen de archeologen in greppels uit de Late Bronstijd (1100-800 v. Chr.) naast potten, bekers, schalen, en aardewerken lepels deze schijven aan.

Prijsvraag

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de vitrine in museumcafé Hildes Heerlykhyd (entreebewijs niet nodig) en meedoen met een prijsvraag (tot 27 maart 2015). De meest plausibele verklaring wordt beloond met een verrassingspakket; de winnaar wordt 27 maart bekend gemaakt via deze website.

De Vondst van de Maand is een maandelijks terugkerende activiteit in Huis van Hilde; er is ook elke maand een lezing over de betreffende vondst en een toepasselijk gerecht in het museumcafé.

Informatie

Meer informatie over het project en de opgravingen:

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet