Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Speciaal voor de inwoners van Gemeente Castricum is er gratis toegang tot Huis van Hilde op dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2019! In samenwerking met Gemeente Castricum stellen we Huis van Hilde de laatste dagen van de tijdelijke tentoonstelling open voor alle inwoners van de gemeente Castricum.*

Heb je wel eens een Rus van tweehonderd jaar geleden in de ogen gekeken? Dat kan in de tijdelijke tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’. Daar kun je de gezichtsreconstructie van een van de gesneuvelde soldaten zien, en de nieuwe vondst van een skelet uit Bergen bekijken. In 1799 vochten tienduizenden soldaten uit Rusland en Engeland in de duinen in Noord-Holland tegen een Bataafs-Frans leger, met een beslissende veldslag in Castricum op 6 oktober. In de tentoonstelling ontdek je wie tegen wie vocht, en waarom. Prenten, documenten en archeologische vondsten geven een beeld van deze strijd.

Ben je nog niet naar de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ geweest? Pak dan nu je kans want de tentoonstelling eindigt op 31 maart en wordt daarna vervangen door de tijdelijke tentoonstelling ‘Liefs van Julia’, die vanaf 19 april open is voor het publiek.

 

* Gratis toegang voor twee personen op dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2019 op inlevering van de originele en ingevulde bon uit de Castricummer of Nieuwsblad Castricum.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet