Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

We vierden op 21 oktober 2018 Hildes Verjaardag, voor de derde keer sinds de opening van Huis van Hilde in 2015. Hilde vierde haar verjaardag dit jaar in de Napoleontische tijd, alsof het het jaar 1799 was.

Het Westerplein was omgetoverd tot een legerkamp met soldaten- en officierstenten en een markt met kooplieden. Er liepen soldaten in prachtige uniformen rond; ze raakten regelmatig slaags en er klonken zelfs schoten op Hildes daktuin. Bij het legerkamp en op de markt namen vele bezoekers een kijkje; groot en klein kon er alles leren over het soldatenleven in die tijd en het leven van burgers in Noord-Holland. Er was een danssalon, een verkleedkamer met 18de-eeuwse kledij, er waren voorstellingen, demonstraties en muziek. Ambachtslieden zoals de uniformmaker, de kunstschilder, de musketbouwer, barbier en wapensmid hadden het druk op deze mooie dag. Kinderen hadden de dag van hun leven en kregen een mooi gevulde goodybag mee naar huis.

Bekijk hier het videoverslag van deze mooie dag in Noord-Holland.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet