Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Speciaal voor de inwoners van Gemeente SED, Hoorn en Medemblik is er gratis toegang tot Huis van Hilde op woensdag 11 en donderdag 12 september 2019! In samenwerking met gemeentes stellen we Huis van Hilde de laatste dagen van de tijdelijke tentoonstelling open voor alle inwoners van deze gemeentes.*

In de tentoonstelling zijn alle topvondsten te zien die archeologen aantroffen bij de aanleg van de Westfrisiaweg tussen Hoorn en Enkhuizen tussen 2014 en 2018. Absolute topper is de bronsschat van Medemblik, die in 2015 werd gevonden, een verzameling van bronzen armbanden en mantelspelden. De schat is nu gerestaureerd.

Bij de opgravingen troffen archeologen 35.000 dierenbotten aan, naast 12.000 scherven, zeventig huizen, vijf skeletten en drie grafheuvels. De mooiste daarvan zijn te zien in het Huis van Hilde, zoals een sikkel van vuursteen en aardewerken schijven.

Ben je nog niet naar de tentoonstelling ‘Liefs van Julia’ geweest? Pak dan nu je kans want de tentoonstelling eindigt op 15 september en wordt daarna vervangen door de tijdelijke tentoonstelling ‘Op zoek naar Ridders en Kastelen’, die vanaf 12 oktober open is voor het publiek.

* Gratis toegang voor twee personen op woensdag 11 en donderdag 12 september 2019 op inlevering van de originele en ingevulde bon te vinden in de gemeenterubriek in diverse weekbladen.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet