Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Huis van Hilde heeft iets nieuws: in Hilde’s Heerlykheid staat vanaf donderdag 2 mei een heus speelkasteel waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zichzelf ook prins of prinses kunnen wanen. Het kasteel is gratis te bezoeken en staat in museumcafe Hildes Heerlykhyd. Op 2 mei wordt het kasteel om 15.00 uur feestelijk geopend door Hans Veldt, lid van ledenraad Rabobank Alkmaar e.o. Hij krijgt daarbij assistentie van prinsen en prinsessen.

Hans Veldt, inwoner van Castricum en sinds een aantal jaren lid van de ledenraad van Rabobank Alkmaar e.o.:

Ledenraadsleden van Rabobank Alkmaar hebben de beschikking over een persoonlijk budget, dat zij ten gunste mogen laten komen van een goed doel in hun eigen woonplaats. Ik heb Huis van Hilde regelmatig bezocht en ik ben onder de indruk van de vele mogelijkheden die het biedt. Ook aan educatie wordt veel gedaan, o.a. door het bezoek van vele schoolklassen. Natuurlijk zie je er ook veel kinderen met hun ouders en/of opa’s en oma’s. Het idee om voor die kleine bezoekers van Huis van Hilde een speelkasteel te bouwen, sprak mij aan. Vandaar dat ik mijn budget graag ter beschikking stelde voor de aanschaf van het materiaal.

Met dit budget is vrijwilliger Paulien van Tol aan de slag gegaan : zij ontwierp het kasteel. Vrijwilliger Henk Verdonk heeft vervolgens het timmerwerk gedaan en Paulien van Tol en medevrijwilligers Sandra Strijk en Joke Albrink hebben het nieuwe kasteel prachtig geschilderd.

Kortom, iedereen bij Huis van Hilde is supertrots op het nieuwe kasteel! Wie het kasteel op donderdagmiddag 2 mei om 15.00 uur komt bewonderen (liefst in prinsen- of prinsessenkleren) wordt getrakteerd op een lekker glas limonade en kan – na de opening – meteen in het kasteel spelen. Het kasteel is gratis te bezoeken en is te vinden in museumcafé Hildes Heerlykhyd.

 

 

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet