Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Nieuw digitaal scherm met alle informatie over de spectaculaire duikvondsten van Texel. Volg het onderzoek op de voet! Vanaf 18 februari 2017.

In 2014 vonden duikers in een wrak bij Texel een gave japon van zijden damast uit de zeventiende eeuw, naast andere spectaculaire vondsten zoals de resten van een Oosters tapijt en tal van kledingstukken. De vondsten zijn afkomstig uit het Palmhoutwrak dat voor de kust van Oudeschild op Texel in zee ligt. De vondsten worden nu in het depot van Huis van Hilde nader onderzocht.

Duikvondsten Texel, japon van zijde damastDuikvondst Texel

 

 

 

 

 

In de vaste tentoonstelling in Huis van Hilde kun je nu op een groot digitaal aanraakscherm de verhalen, foto’s en filmpjes alvast bekijken. Je kunt het onderzoek naar deze japon van Koninklijke allure en de andere vondsten zelfs op de voet volgen. Ook is er een aantal duikvondsten te zien van andere locaties rond Texel.

Voor meer informatie over de vondsten en de tentoonstelling die eerder op Texel te zien was, klik hier.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet