Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Dit jaar staat Hemelvaartsdag ook weer in het teken van wandelen met de Oer-IJ Expeditie. Op donderdag 30 mei kunnen wandelaars een bijzondere wandeltocht maken door het bijna vergeten landschap. Castricum en omgeving zijn het decor voor routes van 10, 16, 21, 26, 28 en 33 kilometer.

Dit jaar is er keus uit zes verschillende routes. Alle routes starten bij archeologisch centrum Huis van Hilde in Castricum en vervolgen daarna hun weg door de duinen en oeroude polderdijkjes om uiteindelijk weer te finishen bij Huis van Hilde.

Een wandeltocht door het landschap waar vroeger het Oer-IJ doorheen slingerde, met onderweg een verrassende kennismaking met het verleden. Op de route komen wandelaars langs acteurs die de geschiedenis naspelen en zijn er gidsen die meer vertellen over de bijzondere plekken.

Stichting Oer-IJ is het vaste goede doel van de Oer-IJ Expeditie. De stichting bestaat uit een groep betrokken burgers uit de regio die het belangrijk vinden dat er zorgvuldig met de buitenruimte wordt omgesprongen en zich daarvoor inzet. Om dat doel te bereiken worden diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners kunnen lezingen bijwonen, deelnemen aan excursies, routes fietsen of meedoen aan wandelingen met een van onze gidsen. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen voor het goede doel.

Dit jaar is het thema van de Oer-IJ Expeditie ’Militair landschap’. Het gebied waar het Oer-IJ doorheen stroomde was veelvuldig een strijdtoneel. Bijvoorbeeld in 1799, toen Britten en Russen de Fransen en de Fransgezinde Nederlanders probeerden te verdrijven. Gidsen en re-enactments laten tijdens de wandeltocht van de Oer-IJ-Expeditie zien en horen wat er vroeger in dit landschap gebeurde.

Via www.oerijexpeditie.nl kunnen wandelaars zich inschrijven t/m 16 mei of wanneer de deelnemerslimiet is bereikt.


 Re-enactors tijdens een vorige Oer-IJ expeditie

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet