Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Op 4 oktober onthult Huis van Hilde het gezicht van een in 1799 gesneuvelde Russische soldaat. Met forensische technieken kon zijn gezicht worden gereconstrueerd. De Rus maakt deel uit van de nieuwe tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Brits-Russische invasie in 1799. Bij bloederige veldslagen, onder andere bij Castricum, lieten tienduizenden soldaten het leven. Nog altijd komen er menselijke resten en bezittingen uit het Noord-Hollandse duinzand te voorschijn. In de Tentoonstelling van Huis van Hilde illustreren archeologische vondsten en prenten het verhaal over deze bloederige strijd en welke rol onze Rus mogelijk hierin heeft gespeeld.

Afgelopen week is de Rus uit de vitrine gehaald voor de reconstructie van zijn gezicht. Er wordt hard gewerkt om de Rus zijn eigen gezicht terug te geven zodat iedereen hem vanaf 4 oktober in de ogen kan kijken!

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet