Huis van Hilde
NL EN DE
Willem van Brederode

Willem van Brederode

Periode 1300 na Chr.
Opgraving Santpoort

Willem van Brederode staat voor de kastelentijd en de strijd van de Hollandse adel tegen de West-Friezen. Hij leefde van 1228 tot 1285 en werd 60 jaar oud. Hij was een zoon van Dirk I van Brederode en Alvaradis van Heusden. Willem wordt pas in 1244 als heer van Brederode erkend, mede omdat hij in voorgaande jaren nog minderjarig was. Willem van Brederode was één van de belangrijkste ridders van de Hollandse graaf. Hij trok in 1248/49 met Willem II van Holland mee op veldtocht tegen de opstandelingen boven de Rijn in het Ruhrgebied. In 1256 trok hij ten strijde tegen de West-Friezen.

In 1254 trouwde hij met Hillegonda van Voorne. Hij werd in 1255 tot ridder geslagen en in 1269 benoemd tot baljuw van Kennemerland.

De skeletten van Willem en  Hillegonda zijn opgegraven. Hun schedels leenden zich goed voor een gezichtsreconstructie. Willem staat als trotse ridder in vol ornaat.

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet