Voorjaarsvakantie | Proef het verleden
21-02-2024
Leeftijd: alle leeftijden
Datum en tijd: zo 18 feb, 11:00 – 17:00 en wo 21 feb, 10:00 – 17:00
Toegang: Gratis na entree museum
Aanmelden: Niet nodig
In Hildes Heerlykhyd kun je genieten van de lekkerste broodjes en taartjes maar wat aten ze vroeger eigenlijk toen de mensfiguren uit het museum leefden? Hoe bereidden zij hun eten? Hoe smaakte het? Op zondag 18 en woensdag 21 februari komt Springlevend Verleden naar Huis van Hilde met een proeverij uit het verleden. Ontdek de smaken van toen!
Voedsel kun je met kruiden of specerijen allerlei smaken geven. In de IJzertijd kon dat bijvoorbeeld met wilde ui of zout. De Romeinen brachten kruiden vanuit het Middellandse Zeegebied met zich mee. Via middeleeuwse handelaren kwamen via de zijderoute steeds meer exotische specerijen ons land binnen en in de 16e en 17e eeuw kwamen VOC-scheepsladingen vol specerijen naar onze streken.
In de voorjaarsvakantie kun je in Hildes Heerlykhyd komen ruiken en proeven van wat er in de verschillende tijdperken beschikbaar was. Herken je alle soorten? Ook mag je je op romeinse wijze je eigen boter maken. Vervolgens kies je de kruiden of specerijen die jij lekker vind en meng je deze door de boter heen. Lekker op een stukje door ons gebakken maar op middeleeuws recept gemaakt zuurdesembrood!
Maak kennis met het menu van de toekomst én het verleden!
De voorjaarsvakantie staat bij Huis van Hilde in het teken van eten en drinken. Het museumcafé van Huis van Hilde heropent dan haar deuren en dat vieren we met diverse extra activiteiten. Natuurlijk hoort daar een nieuwe menukaart bij. Duurzaamheid, eerlijke producten, lokale leveranciers en social return staan centraal in ons nieuwe horeca-concept. Maak in de voorjaarsvakantie kennis met ‘het menu van de toekomst’ maar kom ook proeven van het ‘menu van vroeger’! Bekijk hieronder het programma voor de voorjaarsvakantie (klik voor vergroting).