Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Groot Vikingenfestival ter ere van Hildes Verjaardag.

Hilde is jarig, kom je ook naar het Vikingenspektakel ter ere van haar verjaardag op 22 oktober 2017?

Zin in een feestje?

Op zondag 22 oktober 2017 viert Hilde voor de tweede keer haar verjaardag, dit jaar met een waar Vikingenspektakel in en voor Huis van Hilde. Op een levendige historische markt zullen ontmoet je Vikingen uit de vroege Middeleeuwen.Er is van alles te leren en uit te proberen: van vuur maken tot koekjes bakken, en van Vikingknutselen tot armbandjes weven. De Vikingen demonstreren hun ambachten, en natuurlijk zijn er voorstellingen en klinkt er muziek. De tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’ is voor het eerst te bezichtigen. En wie jarig is trakteert; Hilde zorgt voor taart en een cadeautje, zolang de voorraad strekt.

Vikingenspektakel kind Vikingenspektakel smid_DSC8810.jpg voor web

Vikingen bezetten een dag lang het plein voor het archeologiecentrum in Castricum. Op de historische markt lopen echte Vikingen, die laten zien hoe in de Vroege Middeleeuwen het smeden, tin gieten, kleding maken, spinnen, vilten en leer of been bewerken in z’n werk ging. Neem een kijkje bij de ambachten of leef je uit in een workshop. Je kunt zelf van alles uitproberen; kinderen kunnen een ‘gevechts-clinic’ volgen, vingerweven en zelfs vuur leren maken. Er zijn voorstellingen, verteltheater en middeleeuwse muziek, en op het terras is een scala aan middeleeuwse happen verkrijgbaar. De provincie Noord-Holland is hoofdsponsor van het festival, de gemeente Castricum draagt bij aan het evenement.

Herfstvakantie feestweek

In de herfstvakantie gaat het kinderfeest in Huis van Hilde gewoon door. Er is een programma met o.a. poppentheater over kleine Hilde en de Viking. Kinderen kunnen een Vikinghelm knutselen of in de ArcheoHotspot als archeoloog aan de slag. En er staan rondleidingen, workshops, speurtochten, ArcheoGames en een ArcheoBelevenis op het programma (21 t/m 29 oktober 2017).

Vikingenspektakel Job van Gelder

Nieuwe tentoonstelling

Waren de Vikingen eigenlijk ooit in Noord-Holland? In de tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’ vind je het antwoord. In de 9e eeuw was het Hollands kustgebied uitgeleend aan Vikinghoofdmannen die het gebied verdedigden. Toen de laatste hoofdman vermoord was, ontstond het graafschap Holland. De tentoonstelling belicht de tijd van de Graven van Holland, met ondermeer archeologische vondsten en video’s over de belangrijkste figuren uit deze periode.

Vikingenspektakel

Kom ook!

  • Hildes Verjaardag 22 oktober 2017, 11-17 uur
  • Entree volwassenen 5 euro, kinderen 2 euro (geen andere kortingen van toepassing op die dag)
  • Herfstvakantie feestweek 21 t/m 29 oktober 2017
  • Nieuwe tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’ van 22 oktober 2017 t/m 16 februari 2018

Hoofdsponsor

Provincie Noord-Holland

 

Hildes Verjaardag wordt georganiseerd samen met Stichting Foeks en Echo Tekst en Presentatie.

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door bijdrage van:

logo castricum

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet