Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

 

7 en 8 juli 2018; doe mee!

In het weekend van 7 en 8 juli organiseren Huis van Hilde en het Hoogovenmuseum een publieksevenement op het plein voor Huis van Hilde:

 

Kom kijken hoe je ijzer maakt!
Bijzonder buitenevenement met demonstraties en kinderactiviteiten

 

En daarvoor kunnen ijzerwinners/teams zich nog aanmelden.

Op het plein voor Huis van Hilde worden op 7 en 8 juli ijzerovens gebouwd en wordt ijzer gewonnen zoals dat vroeger ging. Bezoekers kunnen de bouw en de ingebruikname van de ovens mee beleven, en kennis maken met ambachten zoals smeden, leer bewerken en tin gieten.

Professionele ijzerwinners gaan in verschillende teams aan de slag. Er zijn teams van o.a. Tata Steel en het Hoogovensmuseum. Kinderen kunnen leren vuur maken en pizza bakken. Gedeputeerde Jack van der Hoek zal op zondagmiddag het startsein geven voor de opening van de ovens met als resultaat IJZER.

Op vrijdag 6 juli zal een ervaren team (onder leiding van Janneke Zuyderwyk) al beginnen met het bouwen van een oven, zodat het publiek op 7 en 8 juli alle facetten rondom ijzer maken en ijzer winnen kan volgen. De teams kunnen gewoon doorwerken aan hun ovens. Vermoedelijk zullen er ook filmende persmedia aanwezig zijn.

De organisatie voorziet in alle materialen die nodig zijn voor het bouwen van de ovens en het winnen van ijzer.

Wanneer: zaterdag 7 juli en zondag 8 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

Gevraagd: teams bestaande uit 5 á 6 personen (enige ervaring is gewenst) die op deze twee dagen ovens willen bouwen en ijzer maken en winnen.

Zelf meenemen:

– Bij mooi of slecht weer is een partytent (tegen de zon of regen) misschien wenselijk.

– Blaasbalgen of een geschikte ventilator met slang.

– Haspels voor elektriciteit.

 

Aanmelden voor 25 juni bij frontoffice@huisvanhilde.nl

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet