Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Schitterend programma in de kerstvakantie voor groot en klein. En gratis poster zolang de voorraad strekt. Kom kijken en doe mee!

Er is weer een geweldig kerstvakantieprogramma met leuke activiteiten voor groot en klein. Kom luisteren naar de verteltheater, er zijn knutselmiddagen, de ArcheoHotspot is geopend, je kunt Romeinse harnassen passen en natuurlijk van alles ontdekken en ervaren. En voor elk kind is er een gratis poster. Kom kijken en doe mee! En klik op Activiteitenprogramma kerstvakantie 2016 voor het programma van dag tot dag.

KERSTSPECIAL: kerstlunch en verteltheater Eric Borrias

Op tweede kerstdag is het feest. Kom genieten van een fantastische kerstlunch uit duurzame en lokale producten. En laat je meevoeren in de prachtige voorstelling ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’ van Eric Borrias. Hij is een van de populairste vertellers van ons land en trekt als Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen uitverkochte zalen. De hele wereldgeschiedenis trekt in een bonte stoet voorbij. Geschikt voor 7 jaar en ouder. Voor het volledige programma van de kerstspecial, klik hier, voor het menu klik hier.

Word archeoloog in de ArcheoHotspot

Ontdek of er een archeoloog in jou schuilt! Na het daverend succes in de herfstvakantie is onze ArcheoHotspot in de kerstvakantie dagelijks geopend, en gratis na entree! Wat doe je met een vondst en hoe kom je te weten wat het is? Neem de vondsten in je handen en probeer het zelf uit.

Kleed je als Romein!

Ervaren hoe het ‘voelt’ om Romein te zijn? Probeer het Romeins kinderharnas met schild en helm, of hijs je ouders in een harnas. En maak een selfie met Romeinse outfit!

kind en harnas

Workshops, speurtochten en meer

Wil je creatief aan de slag, leef je uit in een van de workshops met Romeins tintje of op de speciale knutselkindermiddag. En vergeet niet de ArcheoGame te spelen. De hele vakantie kun je trouwens komen speuren, je kennis testen en zo een cadeautje winnen. Dagelijks brengen enthousiaste gidsen de mensfiguren in de tentoonstelling tot leven in gratis rondleidingen.

ArcheoBelevenis

Duik in het ArcheoLab en ontdek alles over de vondsten in Huis van Hilde en het jongetje Aak, dat leefde rond 200 voor Christus. Voor kinderen vanaf 4 tot 14 jaar (zie programma voor tijden en leeftijden)

Nieuwe tentoonstelling en lezing

Bezoek ‘Romeinse Kust’, over het leven aan de Nederlandse kust tweeduizend jaar geleden. Hoe dreef men handel en hoe zagen de schepen er uit. Hoe was het om te wonen bij zee in de Romeinse tijd?
Vrijdag 30 december geeft Arjen Bosman, archeoloog en auteur van ‘Rome aan de Noordzee, Burgers en barbaren te Velsen’ een lezing over Romeins Velsen, met aansluitend signeersessie.

Warme winter chocodroom

Heerlijk kerstvakantie-choco arrangement in Hildes Heerlykhyd; met natuurlijk warme chocolademelk, een verse appel- of ananasbeignet en een chocoladefondue! (€6,75; drink je er een glaasje bubbels of een Oudhollands likeurtje bij, dan €10,-

Cadeautjes in de winkel

Onze winkel is gevuld met leuke cadeautjes voor de Kerst. Zo vind je er gezellige bordspelletjes, puzzels, ansichtkaarten, sieraden, boeken en veel meer souvenirs, allemaal met een knipoog naar het verleden.

Veel activiteiten zijn gratis, voor sommige geldt een bescheiden bijdrage. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor informatie, menu, prijzen en reservering.

Programma 24 december 2016 t/m 8 januari 2017

 • KERSTSPECIAL, maandag 26 december (tweede kerstdag)
  Kerstlunch en theatervoorstelling: “De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween” door Erik Borrias;
  – Kerstlunch buffet drie gangen (inloop 11.30-13.30 uur; incl. 3 drankjes €24,50 (volw.), €5,75 (kinderen); reserveren vóór 23 december via backoffice@huisvanhilde.nl)
  – Theatervoorstelling (14.00-15.00 uur; entree incl. voorstelling: €5,- (volw. en 65+), €2,50 (kinderen 5 t/m 17)
 • ArcheoHotspot (dagelijks, 10-16 of 11-17 uur, behalve ma 26/12)
 • Kinderknutselmiddag met Romeins tintje (wo 28/12, wo 4/01; vrij 6/01; 13.30-16 uur; €2,50 na entree)
 • ArcheoLab Belevenis (do 29/12, ma 2/01, do 5/01; 8 t/m14 jaar 13-14 of 15-16 uur; 4 t/m 7 jaar 14.15-14.45 uur)
 • Lezing over Romeins Velsen door Arjen Bosman (vrijdag 30 december, 14-15.30 uur, met aansluitend signeersessie.
 • Rondleidingen (14-15 uur; za 24/12, di 27/12 t/m do 29/12, za 31/12, ma 2 t/m 8/01)

Zondag 25 december (eerste kerstdag) en zondag 1 januari 2017 gesloten.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door:

gemeente Castricum, logo

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet