Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Ter ere van Hildes Verjaardag vieren we feest. In en om Huis van Hilde is een fantastisch Ridderspektakel op 20 oktober. Kom ook!

Aandacht, aandacht! Op zondag 20 oktober organiseren ik, Willem van Brederode, en mijn gemalin, Hillegonda van Voorne, een groots ridderspektakel ter gelegenheid van de verjaardag van onze goede vriendin Hilde. Dit wordt gehouden  bij ‘Huis van Hilde’, onze buitenplaats bij Castricum.

We hebben acht ridders uitgenodigd om te komen strijden tijdens een spectaculair voettoernooi. Er komen ook middeleeuwse handelaren, ambachtslieden, straatventers en muzikanten. Volg een workshop zwaard vechten of  proef de heerlijkste hapjes. En er is nog veel meer te doen! Neem een kijkje; je kunt van alles beleven, ontdekken en uitproberen!

Kom kijken en doe mee

  • Spectaculaire riddergevechten: wie denk jij dat het toernooi wint?
  • Ontmoet alle ridders en spaar hun stickers!
  • Volg een zwaardvechtworkshop
  • Proef heerlijke middeleeuwse hapjes
  • Luister naar prachtige muziek
  • Verkleed je als ridder of jonkvrouw en maak een selfie
  • Volg demonstraties van gevechtstechnieken en uitrusting
  • Kom knutselen of luister naar de verhalenvertellers
  • Doe de speurtocht
  • Speel mee op het plein

Hilde trakteert

Wie jarig is trakteert natuurlijk: Hilde zorgt voor taart en een cadeautje voor iedereen (zolang de voorraad strekt).

Nieuwe tentoonstelling

Heb je wel eens een echte ridder ontmoet? Het kan in de nieuwe tentoonstelling ‘Op zoek naar ridders en kastelen’. Vier ridders vertellen je alles over ‘hun’ kasteel en laten de meest bijzondere objecten zien. Een signaalhoorn uit Alkmaar (voor het eerst te zien!), een zwaard uit Egmond, sleutels van kasteel Oud Haerlem en nog veel meer. Leer alles over kastelen en maak kennis met stoere ridders. Kinderen kunnen speuren naar schatkisten, gave ridderstickers verzamelen, zich verkleden als ridder of jonkvrouw en spelen in het speelkasteel.

Ridderstickers: verzamel ze allemaal!

Tijdens het Ridderspektakel en gedurende de looptijd van de tentoonstelling spaar je gave ridderplaatjes. Verzamel alle ridders en plak ze in je verzamelalbum.

Spaar ze allemaal!

In de herfstvakantie feesten we gewoon door met een fantastisch kinderprogramma en elke dag leuke activiteiten.

Praktische info

Wanneer: 20 oktober, van 11.00 t/m 17.00 uur

Prijs: € 4,00 euro per persoon. Kinderen van 0 t/m 3 jaar gratis entree.

Waar: in en rondom Huis van Hilde, Westerplein in Castricum.

Bereikbaarheid en parkeren: door de werkzaamheden rondom het station zijn er minder parkeerplekken beschikbaar. We raden u aan om met de fiets, lopend of openbaar vervoer te komen. Komt u wel met de auto? Als de parkeerplekken voor Huis van Hilde vol zijn dan raden wij u aan om bij De Brink (De Brink, 1901 BD, Castricum) te parkeren.

De riddertoernooien vinden om 12.00, 14.00 en 16.00 uur plaats.

Programma:

 

Mogelijk gemaakt door

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet