Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Ridderplaatjes: spaar ze allemaal!

Op 20 oktober en gedurende de looptijd van de tentoonstelling ‘Op zoek naar Ridders en kastelen’ (t/m 5 januari 2020) verzamel je gave ridderplaatjes in Huis van Hilde. Op 20 oktober strijden acht ridders tegen elkaar tijdens een riddertoernooi. Ter ere van Hildes verjaardag hebben Willem van Brederode en zijn gemalin Hillegonda van Voorne een riddertoernooi georganiseerd. Beide hebben een eigen team samengesteld met vier ridders. Deze acht ridders lopen allemaal rond op Hildes Verjaardag op 20 oktober. Maar de ridders hebben ook allemaal hun eigen plaatje. En die kan jij sparen. Plak ze in je verzamelalbum en zorg dat je ze allemaal spaart!

Wie zijn de ridders?

De ridders zijn acht ridders uit Noord-Holland die echt leefden rond de 13e eeuw. Op onze Facebook worden alle ridders in een gaaf filmpje aan je voorgesteld. Hier lees je wie ze waren, wanneer ze leefden, welke uitrusting ze hebben en hoeveel overwinningen ze al op hun naam hebben staan! Heb jij al een favoriet? Dit zijn de ridders:

Team Willem (rood):

 • Floris V
 • Simon van Haarlem
 • Symon van Teylingen
 • Willem II van Egmond

Team Hillegonda (blauw):

 • Arnoud van Heemskerk
 • Gerard van Akersloot
 • Garard van Velzen
 • Hanne Persijn, zus van Jan Persijn

 

Hoe verzamel je de ridders?

De ridders zijn op verschillende manieren te verzamelen:

 • Vanaf 29 september verzamel je de allereerste ridder (Ridder Floris V) in Huis van Hilde, bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum, Kantoorboekhandel Laan in Castricum, Sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar, De Ruine van Brederode bij Santpoort-Zuid en Slot Assumburg in Heemskerk. Zoek de grote banner met Floris V op en plak je eerste plaatje in je verzamelalbum!
 • Op 20 oktober verzamel je de ridderplaatjes door de desbetreffende ridder (of zijn of haar schildknaap of gevolg) op te zoeken tussen de toernooien door. Je mag de ridder gewoon aanspreken en vragen om een plaatje. Zoek jij alle ridders op?
 • Heb je je verzamelalbum nog niet compleet? Na Hildes Verjaardag tot en met 5 januari 2020 verzamel je de ridderplaatjes gewoon in de tentoonstelling ‘Op zoek naar Ridders en Kastelen’ in Huis van Hilde. In deze tentoonstelling doe je de schatkistentocht ‘Speuren naar schatten’. Vind alle schatkisten en beantwoord de vragen. Voor elk juist antwoord verdien je een ridderplaatje! Vraag bij de balie naar een antwoordformulier en lever je ingevulde antwoordformulier ook bij de balie in.

 

      

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet