Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Voorjaarsprogramma met kinderprogramma Romeinen en duikvondsten Texel centraal.

Uitgebreid programma in de voorjaarsvakantie; leef je in in de Romeinen en ontdek alles over de duikvondst van de japon bij Texel.

In de voorjaarsvakantie is er voor alle leeftijden wat te beleven in Huis van Hilde. Nieuw is een presentatie over de spectaculaire duikvondsten bij Texel; op een groot digitaal aanraakscherm kun je het onderzoek naar de japon van Koninklijke allure op de voet volgen. Het kinderprogramma heeft een Romeins thema, aansluitend bij de tijdelijke tentoonstelling Romeinse kust die nog t/m 31 maart te zien is. Onze ArcheoHotspot is elke dag geopend; je kunt daar zelf als archeoloog aan de slag!

Voorjaarsvakantie
Kinderprogramma

Voor kinderen is er elke dag wat te doen en de meeste activiteiten zijn gratis. De Romeinse harnassen staan te blinken in de hal; hijs jezelf of je (groot)ouders er in en neem een foto. Op de knutselmiddag kun je een bijpassende helm maken. Wil je als archeoloog aan de slag, kom dan meewerken in de ArcheoHotspot. Natuurlijk zijn er ook ArcheoGames, speurroutes, en een cadeautje voor elk kind.

Programma voorjaarsvakantie

  • ArcheoHotspot; ga zelf aan de slag met vondsten; dag. 10-16 (ma-vr), 11-17 uur (za en zo)
  • ArcheoLab Belevenis; kruip in de huid van een archeoloog; ma en do 13 en 15 uur (8 t/m 14 jaar) en 14.15 uur (4 t/m7 jaar)
  • Kinderknutselmiddag Romeinen; vrij 24/02; 13.30-16 uur (€2,50 na entree)
  • Kom een Romeins harnas passen! dagelijks
  • Rondleiding; dagelijks 14-15 uur
  • Gratis kinderspeurtocht; kom speuren, test je kennis en haal je gratis poster en lekkers
  • Speurroute voor kinderen; door de tentoonstelling met je eigen ArcheoPaspoort (€ 1,50)
  • ArcheoGames; speel het digitale opgraafspel, doe mee in de interactieve zandbak of speel het Romeinse bootjesspel (dagelijks, gratis na entree)
  • 18 t/m 26 februari 2017; gratis na entree, tenzij anders vermeld

16114634_1805317786373776_8397734216169604185_n

 

 

 

 

Duikvondsten Texel

In 2014 werden in een wrak bij Texel een aantal spectaculaire duikvondsten gedaan, waaronder een bijzonder goed bewaard gebleven japon van zijden damast uit de zeventiende eeuw, andere kledingstukken en een deel van een Oosters tapijt. De japon en de andere vondsten worden op dit moment in het depot van Huis van Hilde nader onderzocht. Op een groot digitaal scherm kun je in Huis van Hilde alvast de verhalen, foto’s en filmpjes bekijken, en het onderzoek naar de japon en de andere intrigerende vondsten op de voet volgen. Lees hier meer.

Duikvondst Texel

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet