Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Ontdek de wondere wereld van de archeologie in de nieuwe ArcheoHotspot, ervaar het zelf!

Ontdek de archeologie en de wondere wereld erachter in de ArcheoHotspot in Huis van Hilde; voor deze activiteit kun je voortaan elke woensdagmiddag in Huis van Hilde terecht!In de vakanties is de ArcheoHotspot soms ook op andere dagen geopend. Kijk voor het schema bij de desbetreffende vakantie.

Ervaar het zelf en doe mee!

Wat doet een archeoloog nou eigenlijk met al die vondsten? Je kunt als een echte archeoloog meewerken in de nieuwe Huis van Hilde ArcheoHotspot. Wat doe je eigenlijk met een vondst? Hoe kom je te weten wat het is en wat kun je er allemaal aan ontdekken? Neem de vondsten in je handen en probeer het zelf eens uit. Je kunt materiaal uit een beerput sorteren of scherven plakken. Klein en groot kan zelf ervaren. Misschien schuilt er wel een echte archeoloog in jou!

16114634_1805317786373776_8397734216169604185_n

Informatie

  • elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur
  • geschikt voor alle leeftijden
  • gratis na entree

ArcheoHotspot

Het ArcheoHotspot project is gestart in december 2014. Het project maakt archeologie voor iedereen tastbaar! Wil je een kijkje achter de schermen van het archeologenwerk. Kom dan naar een ArcheoHotspot. Het is een initiatief van het Allard Pierson Museum in samenwerking met de AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en Erfgoed Brabant en maakt archeologie voor iedereen tastbaar. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet