Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

De nieuwe vondst van de maand laat de restanten van een beerput uit Amsterdam zien.

De nieuwe vondst van de maand bestaat uit vondsten uit een beerput, die in de eigen ArcheoHotspot van Huis van Hilde zijn gesorteerd. De kleine expositie heet ‘Ons lieve heer op Solder’. Een beerput werd vroeger gebruikt om voorwerpen in te gooien die niet meer werden gebruikt.┬áDit konden resten van voedsel zijn, maar ook kapotte of vieze gebruiksvoorwerpen, zoals keukengerei of kleding. Men leegde in een beerput ook plaspotten, of er was een directe verbinding met de beerput vanuit een soort toilet. In de nieuw ingerichte vitrine zie je alledaagse 17e en 18e-eeuwse voorwerpen die zijn aangetroffen in beerputten in Amsterdam.

De voorwerpen zijn afkomstig uit de gemeente Amsterdam en gedoneerd aan Huis van Hilde in 2016. Vanaf dat moment is er hard gewerkt om de restanten te sorteren in de ArcheoHotspot. Er wordt nog steeds hard gewerkt om de vondsten te identificeren. Meehelpen kan, de ArcheoHotspot is op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-16.00 uur geopend.

De Vondst van de Maand is zonder entreebewijs te zien in Hildes Heerlykhyd.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet