Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Verschillende deskundigen vertellen over de boeiende geschiedenis van het Oer-IJ.

Net als in het voorjaar van 2015 organiseert de Oer-IJ Academie dit najaar wegens groot succes een nieuwe serie van vier publiekslezingen in Huis van Hilde te Castricum. Verschillende deskundigen vertellen over de boeiende geschiedenis van het Oer-IJ. De Academie is een onderdeel van de Stichting Oer-IJ, opgericht om meer bekendheid te geven aan de bijzondere kwaliteiten van het landschap tussen Zaanstad, Velsen en Alkmaar.

oer-ij geprojecteerd op kaart van nu (2)

De lezingen worden ingeleid en van historisch perspectief voorzien door professor Hans van Weenen, die zich in zijn wetenschappelijk werk vooral heeft beziggehouden met milieuproblematiek. Zijn activiteiten voor de Oer-IJ Academie komen voort uit een persoonlijke interesse voor archeologie en de oudste geschiedenis van de regio. Hij raakte gefascineerd door de geheimen van het verre verleden, die hier in Kennemerland nog voor een belangrijk deel in de bodem verscholen liggen.

De vier lezingen hebben allemaal betrekking op een aspect uit de geschiedenis van het Oer-IJ. Elke spreker behandelt een eigen thema en het publiek krijgt bij elke lezing ruim de gelegenheid vragen te stellen.

foto oerij academie

Programma

  • VERPLAATST en UITVERKOCHT (24 september 2015) naar 8 oktober 2015: ecoloog Ron van ’t Veer:  ‘De natuur van het Oer-IJ – 3000 jaar landschapsgeschiedenis
  • 22 oktober 2015: auteur Wladimir Dobber: ‘Pre-industriële ontwikkeling in het gebied tussen Alkmaar en Zaandam
  • 19 november 2015: Hoogheemraad Rob Veenman: ‘Waterschaps-geschiedenis van het Oer-IJ gebied’
  • UITVERKOCHT 10 december 2015: opleidingsdocent Ronald de Graaf: ‘De militair-strategische betekenis van het Oer-IJ gebied’

Kosten en aanmelden

  • Locatie: Huis van Hilde, Castricum
  • Kosten: het bijwonen van een lezing kost €12,50
  • Kosten voor de gehele cyclus: €40
  • Inschrijving via de website van de Oer-IJ Academie

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet