Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Nieuwe lezingenserie Hilde kan me nog meer vertellen…… door Huis van Hilde en Stichting Oer-IJ

Onder de titel ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ bieden de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde vanaf oktober 2017 een nieuwe lezingenserie. De acht lezingen in Huis van Hilde bieden verdieping op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio. Vanzelfsprekend komen ook het ontstaan van het Oer-IJ en het landschap van Noord-Holland aan bod.

Lezingen populair

Vorig seizoen hadden beide organisaties elk hun eigen avonden. Het komend jaar trekken ze samen op om publiek een mooi en compleet programma te bieden. Voor de lezingen bestaat altijd veel belangstelling. De meeste avonden worden uitverkocht en de herhalingen trekken ook volle zalen. De populariteit heeft te maken met de groeiende belangstelling voor regionale geschiedenis, maar houdt zeker ook verband met de kwaliteit van de sprekers. De lectoren zijn veelal autoriteit in hun vakgebied.

Kaarten kunnen nu al worden gereserveerd via de website oerij.eu. De kosten voor een avond bedragen 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ krijgen 10 procent korting). Wie vier of meer lezingen boekt, betaalt 2 euro per lezing minder. Bezoekers betalen vooraf.

Meer informatie over het programma is te vinden op de websites. Het programma loopt van 5 oktober 2017 tot 12 april 2018.

Programma

  • De ethiek van het tentoonstellen van skeletten, Liselotte Gertenbach, donderdag 5 oktober, 20-22 uur
  • De ontwikkeling van het houtgebruik in het Oer-IJ gebied, Silke Lange, donderdag 2 november, 20-22 uur
  • Zuid-Hollandse graven in Noord-Holland, Kees Nieuwenhuijsen, donderdag 16 november, 20-22 uur
  • Echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap, Koen van der Driesche, donderdag 7 december, 20-22 uur
  • Dark Ages, Henk van der Velde, donderdag 18 januari, 20-22 uur
  • De vroegste geschiedenis van Amsterdam in het Oer-IJ landschap, Jerzy Gawronski, donderdag 15 februari, 20-22 uur
  • De reconstructie van de IJsselkogge, Wouter Waldus, donderdag 15 maart, 20-22 uur
  • Hoe god in Kennemerland verscheen, André Numan, 12 april, 20-22 uur

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet