Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Nieuwe lezingenserie Hilde kan me nog meer vertellen…… door Huis van Hilde en Stichting Oer-IJ

Onder de titel ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ bieden de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde vanaf oktober 2018 een nieuwe lezingenserie. De acht lezingen in Huis van Hilde bieden verdieping op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio.

Nieuwe serie lezingen in Huis van Hilde

Huis van Hilde en de Stichting Oer-IJ gaan door met het gezamenlijk organiseren van een serie lezingen. Het derde seizoen krijgt als titel mee ‘Hilde kan me nog meer vertellen 2.0’. De toevoeging 2.0 heeft betrekking op het aangepaste karakter van de succesvolle en drukbezochte avonden. Het museum zal het programma meer afstemmen en laten aansluiten op twee nieuwe tijdelijke tentoonstellingen. De Stichting Oer-IJ verlegt de aandacht vooral naar onderwerpen over de toekomst van het kwetsbare nu nog open landschap in de driehoek Alkmaar, Zaanstad, Haarlem.

 

Klik hier voor een overzicht en voor het bestellen van kaarten. De kosten voor een avond bedragen 10 euro. Vrienden van het Oer-IJ krijgen 10 procent korting. Wie kaarten voor vier of meer lezingen bestelt, betaalt 2 euro minder per lezing. De lezingen beginnen om 20 uur en duren tot 22 uur. De zaal gaat open om half acht. Alle informatie over het programma is te vinden op deze website of bel anders voor vragen met Huis van Hilde: 023-5143247.

Programma

  • Slag bij Castricum, Sjeng Dautzenberg, donderdag 4 oktober, 20-22 uur
  • Slag bij Castricum, donderdag 25 oktober, 20-22 uur
  • Toekomstvisie op Oer-IJ gebied, donderdag 15 november, 20-22 uur
  • Hoe het Oer-IJ gebied de klimaatverandering overleeft, donderdag 10 januari, 20-22 uur
  • Amsterdam Wetlands en waarheen met het veen, donderdag 7 februari, 20-22 uur
  • Kansen voor natuurontwikkeling in het Oer-IJ gebied, donderdag 7 maart, 20-22 uur
  • Opgravingen Westfriaweg N23 (deel 1), donderdag 4 april, 20-22 uur
  • Opgravingen Westfriaweg N23 (deel 2), donderdag 2 mei, 20-22 uur

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet