Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Lezing over de bronstijd van West-Friesland in Europees perspectief door Rob van Eerden

Rob van Eerden, beleidsadviseur Archeologie van de provincie Noord-Holland, is donderdag 04 april in Huis van Hilde in Castricum om een lezing geven over de opgravingen bij de Westfrisiaweg / N23.

Rob van Eerden, als vertegenwoordiger van de provincie (opdrachtgever van de opgravingen bij de N23) vertelt deze avond over het archeologische onderzoek bij de Westfrisiaweg / N23, en dan vooral bezien in internationaal perspectief. De grootschalige opgravingen en de resultaten ervan staan namelijk niet op zich, maar moeten gezien worden in de grote bewegingen van mensen, statusgoederen en ideeën in de bronstijd. Nieuwe wetenschappelijke technieken, zoals DNA-onderzoek en analyse van talen, laten zien dat vondsten en structuren in de West-Friese bodem niet als lokale aangelegenheden moeten worden gezien, maar vermoedelijk essentiële ontwikkelingen in geheel Noord-west-Europa illustreren.

De vondsten van de opgraving in de tentoonstelling ´Liefs van Julia´
´Liefs van Julia´ presenteert de resultaten van deze grootste opgraving in Noord-Holland ooit in voorbereiding op de werkzaamheden aan de N23 (in 2013-2017). De nieuwe tentoonstelling is vanaf 19 april open voor publiek! Topvondsten, waaronder de beroemde Bronsschat van Medemblik, zijn er te zien en je ontmoet Julia, wiens gezicht met forensische technieken is gereconstrueerd. Met de spectaculaire virtual reality-tour neem je letterlijk een kijkje in de Bronstijd!

  • Lezing: Rob van Eerden
  • Titel: De bronstijd van West-Friesland in Europees perspectief
  • Donderdag 04 april 2019, 20-22 uur. Huis van Hilde, Westerplein 6, 1901 NA, Castricum.
  • Kaarten 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ 10 procent korting)
  • Reserveren via oerij.eu. een kaartje kopen op de avond van de lezing aan de kassa bij Huis van Hilde kan ook. Voor meer info bel 06 1445 1564.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet