Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Landschapsarchitect Rik de Visser komt met eigen visie op ontwikkelingsmogelijkheden

Verdere verstedelijking, klimaatverandering, toenemende recreatiedruk en groeiend toerisme. Het zijn allemaal bedreigingen voor de bijzondere kwaliteiten van het kwetsbare en nu nog open groene Oer-IJ gebied dat zich uitstrekt tussen Zaanstad, Haarlem en Alkmaar.

Gerenommeerd landschapsarchitect Rik de Visser van Bureau Vista komt daar donderdagavond 15 november in Huis van Hilde in Castricum een lezing over houden. Hij ziet ook kansen en is van mening dat met de juiste ruimtelijke ordening en een doordachte inrichting positief gebruik kan worden gemaakt van de kwaliteiten van het landschap. Dat kan met respect voor de cultuurhistorie en op een manier die de identiteit van het Oer-IJ gebied zal versterken. Rik de Visser wil met zijn verhaal bestuurders en ambtenaren van gemeenten, provincie en andere belanghebbenden inspireren bij het zoeken naar een duurzame betekenisvolle toekomst van de groene long in Kennemerland.

Rik de Visser, zelf woonachtig in Castricum,  heeft als landschapsarchitect in diverse functies gewerkt voor het toenmalige Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. In 1994 richtte hij Vista landschapsarchitectuur en stedenbouw Amsterdam op. Zijn bureau is onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de Marker Wadden bij Lelystad. Hij schreef ook mee aan een toekomstvisie voor het Oer-IJ gebied.

Lezing Rik de Visser

  • Inspiratiebeeld Oer-IJ gebied; kansen voor een betekenisvolle, duurzame en klimaatbestendige inrichting van een fascinerend landschap!
  • Donderdag 15 november 2018, 20-22 uur, Huis van Hilde Westerplein 6, 1901 NA Castricum.
  • Meer info over de lezing op oerij.eu
  • Kaarten 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ 10 procent korting)
  • Inschrijving en informatie: 023-5143247, huisvanhilde.nl of oerij.eu
  • Volgende lezing: donderdag 10 januari 2019

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet