Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Lezing Koen van den Driesche in Huis van Hilde

De hier geboren en getogen Koen van den Driesche komt op donderdagavond 7 december in Huis van Hilde een lezing houden over de enorme invloed die het Oer-IJ heeft gehad op de inrichting van het landschap in Castricum en omgeving. Dat zal hij doen aan de hand van talloze aansprekende voorbeelden van plekken waaraan je die geschiedenis nog steeds kunt aflezen.

Koen van den Driesche, afgestudeerd landschapshistoricus, werkt als adviseur fysieke leefomgeving in het Waddengebied en is bestuurslid van het Hunebedcentrum in Borger. Als aankomende fysisch geograaf schreef hij een masterscriptie voor de Rijksuniversiteit Groningen over de historische landschapsinrichting van de Castricummerpolder. Het rapport is te lezen via de website www.oerij.eu.

De titel van zijn lezing in Huis van Hilde is ‘Echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap’. Het Oer-IJ was een noordelijk zijtak van de Rijn die tot aan het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Vanaf het moment dat stukken grond droog vielen, begonnen mensen er een bestaan op te bouwen.

Kaarten kunnen nu al worden gereserveerd. Bij voorkeur via de website oerij.eu of anders telefonisch; 023-5143247. De kosten voor een avond bedragen 10 euro, inclusief koffie. Vrienden van het Oer-IJ’ krijgen korting.

Komende programma lezingenserie ‘Hilde kan me nog meer vertellen’

  • De echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap, Koen van der Driesche, donderdag 7 december.
  • Dark Ages, Henk van de Velde, donderdag 18 januari.
  • De vroegste geschiedenis van Amsterdam in het Oer-IJ landschap, Jerzy Gawronski, donderdag 15 februari.
  • De reconstructie van de IJsselkogge, Wouter Waldus, donderdag 15 maart.
  • Hoe God in Kennemerland verscheen, André Numan, donderdag 12 april.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet