Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Op 5 oktober geeft Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde een lezing over de ethiek van het tentoonstellen van menselijke resten.

Eerste in de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’

 

Op 5 oktober geeft Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde een lezing over de ethiek van het tentoonstellen van menselijke resten. Menselijke resten zijn in veel musea te vinden. Kan dat eigenlijk wel? Is het denken over het tentoonstellen van menselijke resten de afgelopen jaren veranderd? Deze lezing is de eerste lezing in de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’ van Stichting Oer IJ en Huis van Hilde, die verdieping biedt op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio.

Menselijke resten in musea? Kan dit eigenlijk wel? En hoe zijn die menselijke resten in de loop der eeuwen in musea tentoongesteld? Liselotte Gertenbach heeft zich in dit onderwerp verdiept. In de lezing vertelt ze hoe het tentoonstellen van menselijke resten de afgelopen jaren is veranderd, en hoe dit ethisch onderwerp is in regelgeving. Liselotte zal ook een koppeling maken naar de huidige manier van tentoonstellen en naar de toekomst kijken. Hoe zal men over 10 jaar over dit onderwerp denken, en hoe kunnen musea hier op inspelen? De lezing biedt antwoord op veel interessante vragen over dit onderwerp.

Liselotte Gertenbach is afgestudeerd aan de Reinward Academie (BA) met een major in Cultureel Erfgoed en een minor in Geschiedenis en schreef haar scriptie over dit onderwerp. Op dit moment organiseert ze de ArcheoHotspot en is ze betrokken bij de organisatie van tentoonstellingen in Huis van Hilde.

Lezing 5 oktober, Liselotte Gertenbach

  • Locatie Huis van Hilde, donderdag 5 oktober 2017, 20-22 uur
  • 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ 10 procent korting); bij vier of meer lezingen in de serie: 2 euro korting per lezing.
  • Inschrijving: www.oerij.eu
  • Volgende lezing: donderdag 2 november, Silke Lange over de ontwikkeling van het houtgebruik in het Oer-IJ gebied

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet