Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Lezing over bodemvondsten bij aanleg Noord/Zuidlijn Amsterdam

Tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn voor de Amsterdamse metro kwamen veel bodemvondsten naar boven. Bij archeologisch onderzoek in de diepe bouwputten is veel nieuwe informatie vrijgekomen over de vroegste geschiedenis van de hoofdstad. Prof. dr. Jerzy Gawronski komt daar op donderdagavond 15 februari een lezing over geven.

Jerzy Gawronski, hoofd van de afdeling Archeologie van de gemeente en hoogleraar maritieme en urbane archeologie aan de Universiteit in Amsterdam, is bij het recente onderzoek veel meer te weten gekomen over de vorming van de rivier de Amstel en de wisselwerking met het Oer-IJ, de noordelijke zijtak van de Rijn die tot aan het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde.

Kaarten

  • Locatie Huis van Hilde, donderdag 15 februari 2018, 20-22 uur
  • Kaarten 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ 10 procent korting); bij vier of meer lezingen in de serie: 2 euro korting per lezing
  • Inschrijving: oerij.eu; meer informatie: 023-5143247

Programma

  • lezingenserie ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ van Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde:
  • De reconstructie van de IJsselkogge, Wouter Waldus, donderdag 15 maart.
  • Hoe God in Kennemerland verscheen, André Numan, donderdag 12 april.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet