Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Artikel 31 van het Verdrag inzake de rechten van het kind luidt: Een kind heeft recht op vrije tijd, spel, kunst en cultuur. Maar vonden ze dat in het verleden ook?

Daarover geeft Annemarieke Willemsen op 20 september een lezing in Huis van Hilde.

Aan de hand van de geschiedenis van kinderspeelgoed, die meer dan vijf millennia omvat, onderzoekt Annemarieke Willemsen wat volwassenen vonden van de ‘speelbehoefte’ van kinderen en of ze daaraan tijd, geld en liefde besteedden. Kinderen blijken in veel culturen herkend te zijn als een aparte groep mensen, met eigen wensen en bezigheden. Daar werd door de samenlevingen van het verleden handig op ingespeeld.

Lezing

  • 5000 jaar speelgoed, Dr. Annemarieke Willemsen, Rijksmuseum van Oudheden Leiden
  • 20 september, 14.00 uur
  • kosten:  2,50 euro na entree

Over de lector:

Annemarieke Willemsen (1969) is conservator Middeleeuwen van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Voordat ze bij het museum kwam werken, schreef ze in Nijmegen haar proefschrift  over middeleeuws speelgoed in de Nederlanden (1998). Recenter publiceerde ze een boek over middeleeuwse scholen (2008). Ze schreef vele artikelen en gaf lezingen over allerlei aspecten van het kind en zijn speelgoed in het verleden. Ook nam ze tijdens diverse tentoonstellingsprojecten het  aandeel over kinderen voor haar rekening. Annemarieke wordt wel omschreven als de ‘speelgoed-deskundige van Nederland’.

SyracuseU.Ms7_86v.children

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet