Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Leer het vak van een archeoloog; maak een selfie op een opgraving; kom knutselen, ontmoet Hilde, speel het ArcheoGame!

In de herfstvakantie is er ontzettend veel te beleven in Huis van Hilde. Kom kijken naar de topvondst van 2015, leer het vak van een archeoloog en speur mee tijdens de Nationale Archeologiedagen; maak een selfie op een opgraving; kom knutselen, kleien en sieraden maken, verkleed je als Cees of Hilde, doe mee met de Meet & Greet van Hilde, volg een rondleiding, speel het ArcheoGame op groot scherm of ga aan de slag met de ArcheoLab belevenis! Er is van alles te doen in deze week.

Unieke topvondst; PRIMEUR

Huis van Hilde presenteert met trots een primeur! De topvondst uit Noord Holland uit 2015; de bronsschat van de Westfrisiaweg. Is het de archeologische ontdekking van de eeuw? Kom kijken en oordeel zelf. De schat zal tijdens de Nationale Archeologiedagen en gedurende de Herfstvakantie te zien zijn in de tentoonstellingszaal. Voor bezoekers is er een gratis boekje over de vondst, zolang de voorraad strekt. Alleen te zien vanaf 16 oktober, 11.30 uur t/m 25 oktober 2015. Lees hier meer over de schat.

Merel1

Nationale Archeologiedagen (16 t/m 18 oktober 2015)

Wil je leren als archeoloog in de bodem te speuren? Kom naar de Archeologiedagen en doe mee; er is een uitgebreid activiteitenprogramma. Alle activiteiten zijn gratis (na entree).
Zaterdag 17 en zondag 18 oktober kun je alles leren van het vak van archeoloog. Je kunt zelf technieken uitproberen en zien hoe je dingen in de bodem kunt ontdekken d.m.v. metaaldetectie, inmeten, boren, interpretatie van grondlagen, vondsten tekenen en determineren. Verder zijn er rondleidingen, een informatiemarkt en tal van knutselactiviteiten. Zondag kun je je ook verkleden als Cees of Hilde, en Hilde zelf ontmoeten tijdens de Meet & Greet.
Hier vind je het complete programma van uur tot uur: nationale archeologiedagen programma Huis van Hilde

Herfstvakantie in Huis van Hilde (19 t/m 25 oktober 2015)

De hele vakantie zijn er kinderactiviteiten; de meeste zijn gratis. Zo kun je het interactieve Archeologie Game op groot scherm spelen, een selfie maken bij het 3D-kunstwerk van een archeologische opgraving, een rondleiding volgen, een ArcheoLab Belevenis volgen of naar het ArcheoVondstenSpreekuur komen. Er zijn ook knutselworkshops zoals sieraden maken, potten kleien en sceatta’s (Keltische muntjes) maken.
Het volledige programma vind je hier: HvH Herfstvakantie programma

IMG_2207

Partners

De Nationale Archeologiedagen in Huis van Hilde werden mogelijk gemaakt door o.a.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet