Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Tijdens de kerstvakantie vieren we feest met de Vikingen: het staat bol van de activiteiten voor groot en klein.

Kom in de kerstvakantie feest met de Vikingen vieren bij ons; en doe mee met de spannende Vikingactiviteiten. Er is van alles te beleven. Kijk gauw in het programma welke activiteiten jij leuk vindt!

Doe de Runen speurtocht

Door het hele museum zijn vragen verstopt. Speur ze op, ontcijfer de Runen en krijg een lekker glaasje limonade in ruil voor het juiste antwoord

Poppentheater

Belletje Sterk komt weer langs! Beleef de fantastische voorstelling ‘Kleine Hilde’. Hilde vindt iets van lang geleden. Misschien was het wel van een echte viking! ( dinsdagmiddagen, €7,50 p.p. inclusief entree)

Verteltheater ‘De vloek van Brederode’

Komt dat zien! Al spelend, zingend en vertellend brengen harpiste Yolanthe en verteller Piet het verhaal van ‘de vloek van Brederode’ ( woensdag 3 januari, €7,50 p.p. inclusief entree)

Doe het zelf

Knutsel een mooie Vikingboot voor jezelf in elkaar. En wil je ontdekken wat een archeoloog doet, doe dan eens de ArcheoBelevenis of ga aan het werk in de ArcheoHotspot. En natuurlijk kun je een rondleiding door de tentoonstelling volgen.

Kerstsferen en kerstbrunch

Geniet van een lekker sneetje kerstbrood en een glaasje glühwein ( ook in kindervariant) in museumcafé Hildes Heerlykyd. En kom de tweede kerstdag langs voor een overheerlijke kerstbrunch met allerlei lekkernijen ( dinsdag 26 december, 11.30- 14.30, €10,50)

Van Viking tot graaf van Holland

Bezoek de nieuwe tentoonstelling over Vikingen en de graven van Holland in de vroege middeleeuwen. Bijzonder zijn de vorige maand in Bakkum opgegraven Vikingmunten, die voor het eerst te zien zijn.

LEGO-Sint van twee meter

Dit jaar vond Sint-Nicolaas tijdelijk ook onderdak bij Huis van Hilde, in een tentoonstelling over het Sinterklaasfeest. Er is een twee meter grote Sint van LEGO bij! Wie het aantal steentjes raadt krijgt een prijs. (t/m 6 januari 2018, gratis toegankelijk)

Cadeautjes in de winkel

Onze museum is gevuld met leuke cadeautjes. Zo vind je er Viking-spulletjes, bordspellen, boeken en sieraden.

Programma kerstvakantie

  • Kerstbrunch, dinsdag 26 december, 11.30-14.30 uur (€ 10,50, entree Hildes Heerlykhyd gratis)
  • Poppentheater, dinsdag 26 december en 2 januari 2018, 15.00 uur (€ 7,50 p.p. incl. entree)
  • Workshop ‘Knutsel je eigen Vikingboot’, woensdag 27december en vrijdag 5 januari 2018, 13.30 – 16.00 uur (€ 2,50 na entree)
  • Verteltheater ‘Vloek van Brederode’, woensdag 3 januari, 15.30 uur (€ 7,50 p.p. incl. entree)
  • ArcheoHotspot ( 23, 24 , 29, 30, 31 december en 5, 6 en 7 januari van 12.00- 16.00)
  • En verder: rondleidingen, ArcheoGames
  • ArcheoBelevenis ( 28 december en 4 januari, 13.00-15.00, aanmelden gewenst)
  • Activiteiten zijn gratis na entree, tenzij anders vermeld. Voor de ArcheoBelevenis is aanmelding gewenst. Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Vikingenfolder kerstvakantie 2017 outlines (3)

 

 

 

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet