Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Kom kijken en doe mee met de leuke activiteiten in de Kerstvakantie

Doe mee met de workshops, rondleidingen, ArcheoBelevenis en verkleden als Hilde of Cees!

In de Kerstvakantie kun je meedoen met leuke (kinder)activiteiten. Wie creatief aan de slag wil, kan de gehele vakantie knutsels voor de kestboom maken, of een van de workshops met archeologisch tintje volgen. Kinderen kunnen zich verkleden als Hilde of Cees. En voor kinderen vanaf 8 jaar is er de ArcheoBelevenis: je duikt het ArcheoLab in en ontdekt alles over het jongetje Aak die leefde rond 200 voor Christus.

Enthousiaste gidsen brengen de mensfiguren in de tentoonstelling tot leven in de gratis rondleidingen. De tentoonstelling Vondsten uit de Vecht is ook nog te zien, t/m 14 februari 2016.

Activiteitenprogramma

  • Knutsels maken voor de kerstboom, gehele kerstvakantie, za 19 december t/m 2 jan 2016;  (gratis na entree).
  • Kinderen verkleden als Hilde & Cees, za 19 en za 26 december (Tweede Kerstdag); 14-16 uur (gratis na entree).
  • ArcheoLab belevenis voor kinderen, ma 21 en ma 28 december (8-10 jaar 14-15 uur, 11-14 jaar 15-16 uur, gratis na entree).
  • Workshop met Kerstthema; maak je eigen fossielafdruk, woensdag 23 december, 13.30-16 uur.  Je maakt een natuurreliëf met takjes, bladeren, aluminiumfolie en verf; het lijkt op de afdruk van een fossiel. Kosten €2,50.
  • Rondleiding door Huis van Hilde, woe 23, zo 27, ma 28, di 29, wo 30 december, za 2 jan 2016; 14-15 uur, aanmelden bij de balie; gratis na entree.
  • Workshop met Oud en Nieuw-thema: maak je eigen ‘Janus’ lichtje, woensdag 30 december, 13.30 – 16 uur. Een mooi lichtje, gemaakt van een glazen potje met daaromheen een kop van klei. In de Romeinse mythologie was Janus de god van het begin en het einde, van het openen en het sluiten. De deur (ianua) droeg daarom zijn naam, en de maand ‘januari’. Kosten €2,50.

kinderen knutselen in Huis van Hilde

Cadeautjes in de winkel

Onze winkel is gevuld met leuke cadeautjes voor de Kerst. Zo vind je er gezellige bordspelletjes, puzzels, ansichtkaarten, boeken en veel meer souvenirs, allemaal met een knipoog naar het verleden.

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet