Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Hildes Vakantiehuis speciaal voor kinderen; de hele zomer kinderactiviteiten onder het motto; kom kijken en doe mee!

Hildes Vakantiehuis 2017 brengt je de hele zomervakantie elke dag waanzinnig leuke dingen om te doen in Huis van Hilde. Ontdek alles over botten in de spannende tentoonstelling Cold Cases over forensisch onderzoek in de archeologie. Wil je werken als archeoloog? Dan is onze ArcheoHotspot wat voor jou. Ben je creatief, kom dan naar de knutselmiddag. Of haal je hart op bij het poppentheater, en speel het Cluedo spel of doe de bottentour. Veel activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding. Hieronder vind je meer informatie. Klik hier voor het programma van dag tot dag; er is vast wat voor je bij!

Programma

Het programma biedt voor elk wat wils.

  • Tentoonstelling Cold Cases: trek een witte jas aan, pak een vergrootglas en ga op onderzoek uit. Deze spannende tentoonstelling over forensische technieken in de archeologie is speciaal voor kinderen (dagelijks, gratis na entree).
  • Poppentheater Kleine Hilde: stel, je leeft in het jaar 400…..In de familievoorstelling van Poppentheater Belletje Sterk maak je het mee. Kleine Hilde,  een echte speurneus, maakt speelgoed van wat ze in de natuur vindt. Wat gaat ze doen met een bijzonder botje? (voor 3 tot 10 jaar; dinsdag 18 en 25 juli, en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus om 15 uur, € 5,-; entree museum niet verplicht) belletje sterk poppentheater2
  • Knutselmiddag, Bottentour, Cluedo spel en rondleiding: leef je uit en knutsel je eigen macramé sleutelhangerskelet’, of maak je een skelet van papier. Je kunt ook de bottentour doen of het spannende Cluedo spel spelen met je vriendjes en vriendinnetjes (dagelijks Cluedo spel, Bottentour en rondleiding (14-15 uur), gratis na entree; knutselmiddag: elke woe € 2,50 na entree).
    Knutselen Cold Cases
  • ArcheoHotspot; wat doet een archeoloog nou met al die vondsten? Ga zelf aan de slag met écht archeologisch materiaal en ontdek de wondere wereld van de archeologie. Word archeoloog!
  • ArcheoLab Belevenis: kruip in de huid van een archeoloog en ontdek het verhaal achter de vondsten in het ArcheoLab. Je wordt een echte speurneus.
  • ArcheoGame en interactieve zandbak: speel ook eens de ArcheoGame op onze gametafel. In dit spannende spel ga je op zoek naar een schat. Of leef je uit in de interactieve zandbak.
  • Hildes Heerlykhyd: zin in iets lekkers? Kom genieten van onze bijzondere vakantiegerechten in Hildes Heerlykhyd. Natuurlijk is er ijs en kun je lekker op het terras zitten.

 

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet