Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Herfstvakantie = feestweek in Huis van Hilde. Een hele week vol met leuke, uitdagende activiteiten. En Hilde trakteert. Kom en doe mee!

Ter ere van Hildes Verjaardag op 16 oktober is het de hele herfstvakantie feest. Je bent van harte uitgenodigd. Elke dag zijn er fantastisch veel leuke dingen om te doen en te ontdekken: kinderactiviteiten, speurtochten, rondleidingen en proeverijen voor klein en groot. En omdat Hilde de hele week een beetje jarig is, trakteert ze de hele week.

Wat is er te doen?

Amsterdam ArcheoHotspot 2015

Dagelijks

  • werk mee als archeoloog in onze ArcheoHotspot
  • speel een van de spannende ArcheoGames
  • Romeinse speurtocht
  • Romeinse proeverij
  • Hilde trakteert !

Extra in die week

  • herfstvakantie kick-off (15 oktober); zelf op zoek met de metaaldetector, munten gieten, pijpenkoppen determineren en ArcheoInfomarkt
  • knutsel mee met de Romeinen (woe 19 en vrij 21 oktober)
  • archeoLab Belevenis (ma 17 en do 20 oktober)
  • gratis rondleidingen (di 18, za 22 en zo 23 oktober)
  • voor het programma van dag tot dag kijk je op www.huisvanhilde.nl

Wijzigingen in het programma voorbehouden; veel herfstvakantieactiviteiten zijn gratis na entree, voor sommige geldt een toeslag; meer informatie aan de kassa.

ArcheoHotspot NIEUW

Kom kijken in onze splinternieuwe ArcheoHotspot: dé plek om de wondere wereld van de archeologie zelf te ontdekken. Hoe kom je te weten wat het is en wat kun je zien aan een vondst? Ontdekt of er een archeoloog in jou schuilt en probeer het uit!

Nationale Archeologiedagen (15 en 16 oktober)

Het is één groot archeologiefestijn in Huis van Hilde tijdens de Nationale Archeologiedagen. Maak kennis met wat de Nederlandse archeologie zo leuk maakt! Ga zelf aan de slag met archeologische vondsten. Loop eens met een metaaldetector. Kijk in het historisch kampement hoe de mensen vroeger in Noord-Holland leefden.

Nieuwe tentoonstelling Romeinse kust

Bezoek ook de nieuwe tentoonstelling ‘Romeinse Kust’ over het leven aan de Nederlandse kust tweeduizend jaar geleden. Hoe dreef men handel en hoe zagen de schepen er uit. Hoe was het om te wonen bij zee in de Romeinse tijd? Te zien t/m 31 maart 2017. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet