Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Activiteiten

Herfstvakantie is feestweek in Huis van Hilde! Er is een fantastisch kinderprogramma met elke dag leuke activiteiten voor klein en groot. En dan ook nog helemaal in het teken van ridders en kastelen!

In de herfstvakantie (19 t/m 27 oktober) is er een fantastisch kinderprogramma; kom broodjes bakken, volg een workshop film maken en leer filmen en monteren. Of volg een cursus zwaard vechten, en kom pony rijden verkleed als ridder of jonkvrouw. Je kunt ook knutselen in Hildes Atelier of spelen met het kasteel op de Lego en PLAYMOBIL tafel. In Hildes Filmhuis speelt de Walt Disneyfilm over Raponsje.

Wat is er allemaal te doen?

  • Broodjes bakken met Hilde
  • Workshop ‘ Maak je eigen film!’ (tweedaags)
  • PLAYMOBIL® en Lego tafel met gave speelkastelen
  • Pony rijden verkleed als ridder of jonkvrouw
  • Workshop zwaard vechten met de ridderschool
  • Lezing over historische kostuums
  • Film kijken in Hildes Filmhuis:
    Een prachtige film gebaseerd op het bestaande sprookje Raponsje
  • Knutselen

Veel activiteiten zijn, gratis tenzij anders vermeld.

Klik hier voor een van programma van dag tot dag, de prijzen en bijzonderheden.

Ridderschool

De ridders van Bataille strijken met hun Ridderschool neer in Castricum op 23 oktober. Heb jij altijd al eens willen weten hoe een echte ridder traint? Doe dan mee met de Ridderschool! Hier leer je in ongeveer een half uur hoe je met een zwaard aanvalt en verdedigt, en hoe je marcheert. Tot slot mag je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen en het opnemen tegen de ridders.

Durf jij het aan? Misschien wordt je dan na afloop ook nog tot ridder geslagen!

De Ridderschool-tijden zijn 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur, en het maximum aantal deelnemers per keer is 20. Tussendoor zijn de ridders aanwezig voor vragen en uitleg over de wapens en hun uitrusting.

Voor de ouders: er wordt geoefend met schuimrubber zwaardjes. De Ridderschool is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. Heeft uw zoon of dochter nog wat begeleiding nodig, dan kunt u hem of haar rustig helpen.

De ridderschool is gratis na entree.

Wanneer

Plan je bezoek

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet