Oer-IJ-lezingen 2024: Kansen voor ruimtelijke kwaliteit in het Oer-IJ

12-12-2024

Datum: donderdag 12 december
Tijd: De lezingen beginnen om 19.30 uur, het einde is rond 21.15 uur
Kosten: € 7,50
Reserveer hier je ticket 

Wil je voor de lezing het museum bezoeken? Dan kan dat voor een gereduceerd tarief van €5,- in plaats van €9,-, of gratis op vertoon van je Museumkaart. Voor het museumbezoek hoef je niet te reserveren, voor de lezing wel.


Sietze Haringa

Het Oer-IJ heeft eeuwenlang in het landschap de regie gevoerd in de ontwikkeling van woongebieden, de landbouw en de infrastructuur. Het Rijk wil dat water en bodem leidend zijn voor de ruimtelijke inrichting. Het stroomgebied van het Oer-IJ biedt grote kansen voor de toekomst, op het gebied van aanpassingen aan de klimaatverandering, versterking van de biodiversiteit en verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving.

Deze lezing gaat over de doelstelling van de Stichting Oer-IJ en de geplande inzet voor de komende jaren. Naast het versterken van de aandacht voor de grote kwaliteiten van het gebied zal ook meer

Jacques Warmerdam

werk worden gemaakt van het positief beïnvloeden aan de voorkant van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het Oer-IJ-gebied. De lezing wordt afgerond met een panel voor beantwoording van vragen en het vernemen van suggesties.

Sietze Haringa (adviseur, toezichthouder, en oud-wethouder) is bestuurslid van de Stichting Oer-IJ en met Jacques Warmerdam (ontwerper stedenbouw & landschap) is hij lid van de Werkgroep Ruimtelijke Kwaliteit van de Stichting Oer-IJ.

Benieuwd waar de andere Oer-IJ-lezingen van dit jaar over gaan? Kijk dan hier.

KLIK HIER OM JE TICKETS TE RESERVEREN