Zomervakantie | Foto-expositie Zomertoer

22-07-2024 tot 01-09-2024

Van maandag 22 juli t/m zondag 1 september is in Huis van Hilde een foto-expositie te zien met foto’s van lokale fotografen die tijdens de Zomertoer met Koen Bugter zijn gemaakt.

Zomertoer
De Zomertoer is een serie van regionale omroep NH, waarin presentator Koen Bugter langs de tien regio’s van Noord-Holland reist. Wat typeert de West-Friezen? Verschillen de Alkmaarders nu veel met de Zaankanters? En hoe beleef je Amsterdam langs de gemeentegrenzen in plaats van de bekende toeristische trekpleisters? Onderweg zijn er ontmoetingen met inspirerende Noord-Hollanders, is er muziek van regionale muzikanten, hoor je van alles over de geschiedenis van het gebied en is er aandacht voor bijzondere verhalen uit de regio.

Expositie
Tijdens de opnames in de tien regio’s van Noord-Holland is Koen Bugter gevolgd door een steeds wisselende lokale fotograaf die stuk voor stuk hele eigen kijk heeft op de ziel van de regio. Met die blik kijkt de fotograaf ook naar de dagelijkse avonturen van Koen, van de bijzondere mensen die hij ontmoet, tot de onbekende plekken die ze soms aandoen. De mooiste foto’s zijn vanaf 22 juli zes weken lang te zien in Huis van Hilde.