Zomervakantie in Huis van Hilde: Kom jij ook?

Huis van Hilde heeft ontzettend veel zin in de zomer! Jij ook? Kom bij ons langs want er is van alles te doen. Volg een gratis kinderrondleiding en ontdek het geheim van Hilde. Of ga aan de slag als junior archeoloog. De echte puzzelaars kunnen hun hersenen kraken bij de break-in-box Bodemgeheimen. In de zomervakantie is Huis van Hilde elke dag open: van maandag tot en met vrijdag van 10 – 17 uur, en op zaterdag en zondag tussen 11-17 uur.

Rondleiding Hildes tour door de tijd

Met de rondleiding ‘Hildes tour door de tijd’ maak je een reis door de fascinerende geschiedenis van Noord-Holland aan de hand van verhalen over de vele archeologische vondsten en reconstructies van de vroegere bewoners van onze provincie.

Ook is er een speciale kinderrondleiding. Ontdek het geheim van Hilde, beleef de strijd tussen de Friezen en de Romeinen of ga mee in de tijd met Kjeld de Frieze koopman of Cees de Steentijdman. Kijk in onze agenda voor data en tijden.

Junior archeoloog in 5 stappen

Ben jij nieuwsgierig ingesteld, gek op raadsels en puzzels, en kun jij goed kijken? Dan ben jij mogelijk wel een archeoloog in de dop! Bij junior archeoloog in 5 stappen leer je hoe een archeoloog te werk gaat. Kijk in onze agenda voor data en tijden.

Break-in-box Bodemgeheimen

De escape room ken je, maar dit is een soort omgekeerde escape room! Namelijk een break-in-box; een kist die je met een groepje moet proberen te openen door allerlei raadsels op te lossen. Lukt het jullie? Kijk in onze agenda voor data en tijden.

Tijdelijke tentoonstelling Atlantikwall

Daarnaast is in ons museum sinds kort een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te zien over de resten van de Atlantikwall in de duinen van Noord-Holland. Klik hier voor meer informatie.

In het kader van de nieuwe tentoonstelling kunt u mee met gids John Heideman. Hij fietst met u langs de tankmuur, de kunstbunker, de locatie van de voormalige radarpost aan de Geversweg, de bunkerduinboerderij Brabantsche Landbouw en de voormalige radarlocatie aan de van Oldenborghweg.

Kijk hieronder of in onze agenda op de website wat er elke dag te doen is.