Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Tentoonstellingen

De tentoonstelling Romeinse kust belicht het leven aan de kust 2000 jaar geleden. Hoe waren handel en scheepvaart georganiseerd, en hoe verdedigden de Romeinen zich? Wie leefden er nog meer langs de kust? Wie waren de Frisii eigenlijk? En het wonen aan zee; hoe was dat in die tijd?

Tentoonstelling over het leven langs de kust 2000 jaar geleden.

De tentoonstelling Romeinse kust belicht het leven aan de kust 2000 jaar geleden. De noordelijke grens van het Romeinse Rijk, de Limes, liep langs de Rijn dwars door wat nu Nederland is. Het kustgebied was voor de Romeinen van belang voor handel en militaire strategie. Hoe waren handel en scheepvaart georganiseerd, en hoe verdedigden de Romeinen zich? Wie leefden er nog meer langs de kust? Wie waren de Frisii eigenlijk? En het wonen aan zee; hoe was dat in die tijd?

Maak een virtuele wandeling van Texel tot Zeeland rond 200 na Christus, en ontmoet de oorspronkelijke bewoners en de Romeinen die er toen leefden. Wapens, kostbaarheden, huisraad en handelswaar geven een beeld van het dagelijks bestaan. Maquettes van forten en prachtige artist impressions van havens en het wonen aan het water brengen de tijd tot leven.

De voorwerpen komen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en uit musea in de kustregio. Onder de topstukken het prachtige bronzen viziermasker, dat in 1996 in de polder Roomburg bij Leiden is gevonden in de zogenaamde ‘gracht van Corbulo’. Romeinse ruiters droegen zulke pronkmaskers tijdens toernooien. De tentoonstelling loopt t/m 31 maart 2017.

PERSFOTO_Het_heiligdom_voor_de_godin_Nehalennia_op_Colijnsplaat_Illustratie_Mikko_Kriek

Extra’s bij de tentoonstelling

•   Rijk geïllustreerd boekje ‘Romeinse kust’ (€ 9,95)

•   Hildes Lezingen Romeinse kust (vanaf januari 2017)

•   Rondleidingen

•   Romeins menu in Hildes Heerlykhyd

Voor kinderen

•   Spectaculaire interactieve zandbak

•   Speurspel met Romeinse bootjes

•   Gratis poster voor elk kind

Met dank aan

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet