Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

Huis van Hilde is genomineerd voor een internationale prijs; de European Museum of the Year Award. Deze prijs werd in 2015 nog toegekend aan het Rijksmuseum. In mei 2017 zullen in Zagreb, Kroatië, de winnaars bekend worden gemaakt.

Jack van der Hoek, gedeputeerde cultuur: “Wij zijn ontzettend blij met deze nominatie. Huis van Hilde is begin 2015 geopend en heeft al meer dan 75.000 enthousiaste bezoekers ontvangen. De waardering van deze internationale jury toont aan dat de provincie een culturele aanwinst rijker is waar we trots op mogen zijn!”

Genomineerden

In totaal zijn er 46 genomineerden. Van de Nederlandse inzendingen maakt naast Huis van Hilde ook Museumplein Limburg kans op de prijs. Kanshebbers uit andere landen zijn onder andere Musée National Picasso-Paris, Heraklion Archaeological Museum (Griekenland) en de National Gallery (Sofia, Bulgarije). De prijsuitreiking vindt begin mei 2017 plaats in Kroatië.

genomineerd MuseumAward

Nederlandse winnaars

Het European Museum Forum valt onder de Raad van Europa. De organisatie reikt sinds 1977 de prijs uit voor het museum van het jaar. De prijs wordt toegekend aan twee soorten musea: bestaande musea die in de afgelopen twee jaar zijn vernieuwd of uitgebreid en nieuwe musea die in de afgelopen twee jaar zijn geopend.
Het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en Museum Catherijneconvent in Utrecht namen eerder de prijs in ontvangst.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet