Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

De provincie Noord-Holland zet de samenwerking met het Nationaal Museum Fonds (NMF), Huis van Hilde bv voort. Er wordt een nieuwe 5 jarige huur- en exploitatieovereenkomst afgesloten voor de exploitatie van het archeologiecentrum van de provincie.

NMF blijft in opdracht van de provincie invulling geven aan de publieksfunctie van Huis van Hilde. Dit betekent dat NMF zorg draagt voor  de ontvangst van het publiek , het museumcafé en de exploitatie van de museumwinkel. Ook verzorgt NMF de wisseltentoonstellingen en andere (educatieve) activiteiten. De provincie Noord-Holland blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van de wettelijke taken omtrent beheer van de collectie. NMF Huis van Hilde bv is een samenwerking van het Archeologisch DienstenCentrum bv (ADC) en de firma Optisport.

Dorien Fröling, namens NMF: “We zijn blij met het nieuwe vijfjarige contract. Het is een toplocatie en we hebben een heel goede start gemaakt, de eerste twee jaar. De nominatie als European Museum of the Year is echt een bekroning en een aanwijzing dat we op de goede weg zijn!”

Sinds de opening in januari 2015 heeft Huis van Hilde ruim 80.000 bezoekers ontvangen, waaronder veel schoolklassen.

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet