Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Nieuws

De uitreiking van de European Museum of the Year Award is zaterdag 6 mei in Zagreb. Onze locatiemanager Anouk Veldman is in Zagreb aangekomen, alwaar ze het congres en de uitreiking gaat bijwonen. Huis van Hilde is genomineerd voor deze prestigieuze prijs.

Anouk heeft een halffabricaat van een gezichtsreconstructie mee naar Zagreb als ‘object’; dat object gaat ze presenteren aan publiek en de jury. Het is een half afgemaakte reconstructie van het gezicht van  een meisje uit de bronstijd; gemaakt op grond van een scan van haar schedel zoals die in Noord-Holland is gevonden. De gehele mensfiguur van het bronstijdmeisje staat in onze vaste tentoonstelling in Huis van Hilde.

Anouk gaat daar uitleggen dat deze met forensische technieken gereconstrueerde gezichten van mensen van vroeger de kern vormen van onze presentatie over de archeologie van Noord-Holland. De presentatie is zo opgezet dat de combinatie van archeologische vondsten, de skeletten, de gereconstrueerde mensfiguren en de geschiedenis van het landschap het verhaal over de archeologie en de geschiedenis van de provincie vertellen aan de bezoekers.

Anouk houdt ook een vlog bij op facebook: https://www.facebook.com/huisvanhilde/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

18279086_1852838111621743_4368239446659694592_n

De uitreiking van de EMYA is op zaterdag 6 mei. Spannend!

Lees hier meer over de nominatie.

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet