Huis van Hilde
NL EN DE
Huis van Hilde
Overzicht Doe Het Zelf

Ontdek de archeologie en de wondere wereld erachter in de ArcheoHotspot in Huis van Hilde; voor deze activiteit kun je voortaan elke woensdag- en vrijdagmiddag in Huis van Hilde terecht! Hier ga je echt aan de slag met unieke archeologische voorwerpen. Ervaar het zelf en doe mee!

Wat doet een archeoloog nou eigenlijk met al die vondsten? Je kunt als een echte archeoloog meewerken in de nieuwe Huis van Hilde ArcheoHotspot. Wat doe je eigenlijk met een vondst? Hoe kom je te weten wat het is en wat kun je er allemaal aan ontdekken? Neem de vondsten in je handen en probeer het zelf eens uit. Je kunt materiaal uit een beerput sorteren of scherven plakken. Klein en groot kan zelf ervaren. Misschien schuilt er wel een echte archeoloog in jou!

Het ArcheoHotspot project is gestart in december 2014. Het project maakt archeologie voor iedereen tastbaar! Wil je een kijkje achter de schermen van het archeologenwerk. Kom dan naar een ArcheoHotspot. Het is een initiatief van het Allard Pierson Museum in samenwerking met de AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en Erfgoed Brabant en maakt archeologie voor iedereen tastbaar. Klik hier voor meer informatie.

Opening permanente ArcheoHotspot

 

Op vrijdag 1 december 2017 opent Sinterklaas de nieuwe ArcheoHotspot. Wie dat wil meemaken is welkom vanaf 15.00 uur (toegang opening gratis). De ArcheoHotspot is voortaan op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-16.00 uur geopend.

Er ligt nieuw archeologisch materiaal klaar om mee te werken, afkomstig van voormalig Slot op den Hoef (‘Kasteel Egmond’) dat in de jaren ‘30 van de vorige eeuw is opgegraven. Jonge, maar zeker ook volwassen bezoekers, kunnen aardewerk en steengoed uit de late middeleeuwen t/m de 19de eeuw sorteren, rubriceren, wegen en determineren. Vrijwilligers zitten klaar om te helpen. Wie meer wil weten over de vondsten uit Egmond in het depot van Huis van Hilde, kan terecht op de website: http://collectie.huisvanhilde.nl/#e67e444d-7404-4198-980c-5403d6e01362

 

Cookie beleid

Deze site gebruikt cookies om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. Bekijk de proclaimer.

Ik accepteer Ik accepteer niet